Skip to main content
Krämig bacontortelloni
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde och bacon. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ost! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Spenat- och ricottatortelloni

(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

½ g

Chiliflakes

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till pasta

Näringsvärden

Energi (kJ)3728 kJ
Energi (kcal)891 kcal
Fett51.5 g
varav mättat28.1 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker17.4 g
Protein33.3 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Stek bacon och grönsaker
1

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon, tomat och zucchini i 4–5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini är mjuk.

Tillsätt pasta
2

Sänk till medelvärme, tillsätt pasta till stekpannan, och stek i 1 min.

Koka sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, Mamas Favorit och salt till stekpannan.

Sjud tills såsen har tjocknat något och pastan är "al dente", 3–4 min.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost, chiliflakes och basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.