HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Baconpaj
topBanner
Krämig baconpaj

Krämig baconpaj

med knaprig morotssallad och rostade pumpafrön

Ikväll lagar vi en underbar baconpaj med många smaksensationer som blandas till en perfekt harmoni. Vi fyller vår paj med sprödstegt bacon, kål, paprika och en krämig gräddmix med ägg. Vi serverar vår paj med en fräsch sallad med morötter, och rostade pumpakärnor. Baconpajen smakar även riktigt gott kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester, men det tvivlar vi på att det blir!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkGlutenNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

(InnehållerMjölk)

1 st

Pajdeg

(InnehållerGluten)

200 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Kycklingbuljong

200 g

Kål- och paprikamix

20 g

Pumpakärnor

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

1 st

Gemsallad

1 st

Morot, lila

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1035 kcal
Energi (kJ)4331 kJ
Fett63.33 g
varav mättat26 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker11.1 g
Protein32.23 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Ugnsform
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.

2

Rulla ut pajdeg i en rund pajform. Använd en vanlig ugnsform om du inte har en rund pajform. Blanda matlagningsgrädde, ägg* [2 st | 4 st], Vitlöksflörter, kycklingbuljong, vetemjöl* [½ msk | 1 msk] och en nypa peppar* i en stor skål. TIPS: Använd två paj- /ugnsformar till 4P.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kål- och paprikamix i 2-3 min. Tillsätt sedan grönsaker och bacon till skålen med gräddmixen.

4

Häll ner bacon- och gräddmix i pajformen. Grädda i ugnen i 15-18 min. TIPS: Om pajen börjar få för mycket färg, täck den med folie och fortsätt grädda tills gräddmixen är färdiggräddat.

5

Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik. Skiva sallad tunt. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda sallad, morot, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Strö över pumpafrön.

6

Lägg upp paj och sallad på tallrikar.