HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttfärsgryta
topBanner
Köttfärsgryta

Köttfärsgryta

med timjanrostade körsbärstomater och parmesan

Allergener:sellerisulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

15 ml

Ketchup

1.33 msk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Timjan

Körsbärstomater

Potatis

Lök

Vitlöksklyfta

Morot

Zucchini

Nötfärs

Krossade tomater

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

Smör*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)95.9981 kcal
Energi (kJ)401.6562 kJ
Fett8.3448 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater4.61 g
varav socker2.6 g
Protein0.2795 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Dra av timjanbladen från 1-2 stjälkar (kasta stjälkar). Blanda timjan, balsamvinäger, körsbärstomater, en skvätt olja* och en stor nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Häll över tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen 20-25 min tills de har fått en aning svart yta.

2

Skala potatis och skär dem i 2 cm stora bitar. Finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Lägg potatisbitarna i en kastrull och häll på vatten* så att de täcks. Låt koka i 10-15 min, tills de är mjuka. 

3

Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök under omrörning i 3-4 min. Höj till hög värme och tillsätt nötfärsen. Bryn i 4-5 min tills färsen fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt riven morot  och zucchini till stekpanna och stek under omrörning, ca 4 min. Tillsätt de krossade tomaterna, ketchup och grönsaksbuljong och rör runt. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 5-6 min. TIPS: Kryddning är a och o! Smaka dig fram och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

5

Häll av vattnet från kastrullen och lägg sedan tillbaka potatisen. Tillsätt en klick smör* och en stor nypa salt*. Mosa potatisen till ett slätt mos. Sätt på ett lock så värmen bibehålls. Finriv parmesan.

6

Fördela potatismoset mellan era tallrikar och sleva över köttfärsgrytan. Toppa med timjanrostade tomater och strö över riven parmesan.