Korean-style tortillas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs, spetskål & picklad gurka

För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste! Nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast och kål för lagom tuggmotstånd är ren skär lycka i matformat. Färsk koriander ger den perfekta touchen, och vips har du en ny favoriträtt du kommer vilja äta många gånger om!

Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

1

Gurka, piccolo

12.5

Vitvinsvinäger

2

Morot

200

Spetskål

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Koriander

250

Nötfärs

75

Crème fraiche

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Röd chili

1

Lime

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

2

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)709 kcal
Energi (kJ)2968 kJ
Fett30.29 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater70.02 g
varav socker17.4 g
Protein36.8 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Blanda sås
1

Sätt ugnen på 180°C. Kärna ur och finhacka chili (stark!). Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor. Blanda chili, vitlök, ingefära, socker*, sojasås, olivolja* och en generös skvätt limejuice i en skål.TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat.

Pickla gurka
2

Riv gurka i breda remsor på längden. Blanda gurkremsorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker* och salt*. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 2-3 min. Rör i såsen och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Grovriv morot. Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt*.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander. Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

Servera
6

Bre crème fraiche på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och färsk koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.