Skip to main content
Köfte

Köfte

med citrondressing & couscoustabouleh

4.3
(2,8 tn)

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Nötfärs

1 st

Tomat

1 st

Gurka

150 ml

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Ekologisk citron

5 g

Tex-Mex

1 st

Kruspersilja

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2563 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett25.7 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater50.9 g
varav socker13.1 g
Kostfiber6.7 g
Protein40.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium18.3 mg
Iron0.4 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg* [1 st | 2 st] och panko i en bunke. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Dela citron i klyftor. Finhacka persilja.  

Koka couscous
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda citrondressing
5

Tillsätt tomat, gurka och hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Servera
6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med den resterande salladslök och servera citrondressing och citronklyftor.