Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Skäm bort barnen och ge dem en ultimat start på dagen. Denna smarriga frukostkombo innehåller blåbärsyoghurt toppad med päron och mandlar, äpplegröt med kanel och smoothie bowl på mango, apelsin och yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Havregryn
4 g
Kanel
2 st
Äpple
50 g
Honung
450 g
Yoghurt
1 st
Päron
100 g
Blåbärssylt
20 g
Mandlar
1 st
Mango
1 st
Apelsin
8 g
Frystorkade jordgubbar
15 g
Riven kokos
2 st
Morot
4 dl
Vatten till havregryn
¼ tsk
Salt till havregryn
Halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.
Placera påsen med mandlar på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
Blanda yoghurt [2 pkt] och blåbärssylt i en stor skål.
Häll upp yoghurt i skålar.
Toppa med päron och mandlar.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Koka upp havregryn, hälften av äpplet, kanel, honung [1 pkt], vatten och salt i en liten kastrull på medelvärme.
Sänk till låg värme och sjud i 3–4 min, till en tjock och krämig konsistens. Rör om då och då.
Lägg upp gröt i skålar och toppa med resterande äpple.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den och ta bort eventuella kärnor.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Tillsätt mango, yoghurt [1 pkt], honung [1 pkt], apelsin och morot till mixern.
Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.
Häll upp smoothie i skålar.
Toppa med riven kokos och frystorkade jordgubbar.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.