HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Frikadellsandwich
topBanner
Italiensk frikadellsandwich

Italiensk frikadellsandwich

med frisk tomatsalsa och krämig pestomajonnäs

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.

Taggar:Snabb
Allergener:SenapÄggMjölkSulfiterGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

250 g

Blandfärs

25 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

1 st

Rödlök

30 g

Pesto, grön

(InnehållerMjölk, Sulfiter)

40 g

Finriven ost

(InnehållerÄgg, Mjölk)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

2 st

Baguette

(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSesam)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)981 kcal
Energi (kJ)4104 kJ
Fett52.01 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater81.3 g
varav socker11.7 g
Protein44.59 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.

2

Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2P] med majonnäs i en ny skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela baguette på längden och halvera. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. 

6

Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera vid sidan av.