Salladsosttoppad klyftpotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Salladsosttoppad klyftpotatis

Sharingrätt | med citronpepparaioli

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Gyllenrostad klyftpotatis som toppas med salladsost blir ett perfekt tillbehör till middagen, eller en rätt att dela på innan maten. Vi serverar dem med färsk persilja och krämig citronpepparaioli.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Medelhavets Pärla

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2392 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett36.7 g
varav mättat10 g
Kolhydrater48.5 g
varav socker5.4 g
Protein13.9 g
Salt2.7 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor.

Smula salladsost.

Finhacka persilja.

2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20 min. Toppa med salladsost och rosta i ytterligare 15 min, eller tills mjuka.

3

Blanda aioli och citronpeppar i en liten skål.

TIPS: Tillsätt lite peppar åt gången och smaka av.

4

Servera klyftpotatis toppade med persilja och med citronpepparaioli i en skål att doppa i.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image