Njut av havets läckra smaker med våra gyllenstekta fiskkakor, där hackad kolja smaksätts med färsk gräslök och citronpeppar. Vi serverar våra fiskkakor med rostade rotfruktspommes, spenatsallad med äpple och klassisk remouladsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
2 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Gräslök
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Äpple
30 g
Spenat
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Citron
75 g
Remouladsås
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fiskkakor
1 st
Ägg till fiskkakor
1 msk
Mjöl till fiskkakor
½ msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, rödbeta och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Blanda spenat, äpple, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka gräslök och fisk.
Blanda fisk, gräslök, citronpeppar, ägg, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma smeten till biffar med fuktiga händer (2–3 per person).
TIPS: 1) Gör inte fiskkakorna för tunna, det blir svårare att få dem att hänga ihop. 2) Använd en separat skärbräda när du skär rå fisk.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fiskkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Lägg upp fiskkakor, rotfruktspommes och sallad på tallrikar.
Servera med en klick remouladsås och citronklyftor.