Fiskkakor med gräslök och remoulad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskkakor med gräslök och remoulad

Fiskkakor med gräslök och remoulad

med rotfruktspommes & äppel- och spenatsallad

Njut av havets läckra smaker med våra gyllenstekta fiskkakor, där hackad kolja smaksätts med färsk gräslök och citronpeppar. Vi serverar våra fiskkakor med rostade rotfruktspommes, spenatsallad med äpple och klassisk remouladsås.

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Gräslök

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Äpple

30 g

Spenat

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Citron

75 g

Remouladsås

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fiskkakor

1 st

Ägg till fiskkakor

1 msk

Mjöl till fiskkakor

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2606 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett23.7 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater61.7 g
varav socker31 g
Protein41.3 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot, rödbeta och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda spenat, äpple, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Gör fiskkakor
3

Finhacka gräslök och fisk.

Blanda fisk, gräslök, citronpeppar, ägg, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma smeten till biffar med fuktiga händer (2–3 per person).

TIPS: 1) Gör inte fiskkakorna för tunna, det blir svårare att få dem att hänga ihop. 2) Använd en separat skärbräda när du skär rå fisk.

Stek fiskkakor
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fiskkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Skär citron
5

Under tiden, skär citron i klyftor.

Servera
6

Lägg upp fiskkakor, rotfruktspommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick remouladsås och citronklyftor.