Fiskkakor med gräslök och remoulad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskkakor med gräslök och remoulad

Fiskkakor med gräslök och remoulad

med rotfruktspommes & äppel- och spenatsallad

Njut av havets läckra smaker med våra gyllenstekta fiskkakor, där hackad kolja smaksätts med färsk gräslök och citronpeppar. Vi serverar våra fiskkakor med rostade rotfruktspommes, grönsallad med haricots verts och klassisk remouladsås.

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

2 g

Citronpeppar

1 st

Gräslök

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Citron

75 g

Remouladsås

(Innehåller: Ägg, Senap)

75 g

Haricots verts

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till fiskkakor

1 msk

Mjöl till fiskkakor

¼ tsk

Salt till fiskkakor

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2539 kJ
Energi (kcal)607 kcal
Fett23.8 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker25.3 g
Protein42.4 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot, rödbeta och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, ansa haricots verts.

Skölj salladsmix.

Skär citron i klyftor.

Gör fiskkakor
3

Finhacka gräslök och fisk.

Blanda fisk, gräslök, citronpeppar, ägg, mjöl, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma smeten till biffar med fuktiga händer (2–3 per person).

TIPS: 1) Gör inte fiskkakorna för tunna, det blir svårare att få dem att hänga ihop. 2) Använd en separat skärbräda när du skär rå fisk.

Stek fiskkakor
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts under omrörning i 2–3 min. Ställ åt sidan i en medelstor skål.

Stek fiskkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Rör ner salladsmix, olivolja, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i skålen med haricots verts.

Servera
6

Lägg upp fiskkakor, rotfruktspommes och sallad på tallrikar.

Strö solroskärnor över sallad.

Servera med en klick remouladsås och resterande citronklyftor.