Njut av havets läckra smaker med våra gyllenstekta fiskkakor, där hackad kolja smaksätts med färsk gräslök och citronpeppar. Vi serverar våra fiskkakor med rostade rotfruktspommes, grönsallad med haricots verts och klassisk remouladsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
2 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
2 g
Citronpeppar
1 st
Gräslök
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Citron
75 g
Remouladsås
(Innehåller: Ägg, Senap)
75 g
Haricots verts
60 g
Salladsmix
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till fiskkakor
1 msk
Mjöl till fiskkakor
¼ tsk
Salt till fiskkakor
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, rödbeta och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, ansa haricots verts.
Skölj salladsmix.
Skär citron i klyftor.
Finhacka gräslök och fisk.
Blanda fisk, gräslök, citronpeppar, ägg, mjöl, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma smeten till biffar med fuktiga händer (2–3 per person).
TIPS: 1) Gör inte fiskkakorna för tunna, det blir svårare att få dem att hänga ihop. 2) Använd en separat skärbräda när du skär rå fisk.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts under omrörning i 2–3 min. Ställ åt sidan i en medelstor skål.
Stek fiskkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Rör ner salladsmix, olivolja, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i skålen med haricots verts.
Lägg upp fiskkakor, rotfruktspommes och sallad på tallrikar.
Strö solroskärnor över sallad.
Servera med en klick remouladsås och resterande citronklyftor.