
Dina böner om den perfekta helgmiddagen har besvarats. Låt oss presentera H.F.C – eller Hello Fried Chicken! Vi lagar en rätt som är både het, krispig, knaprig, krämig, söt, svalkande och alldeles, alldeles underbar. Detta kulinariska mästerverk består av gyllenpanerad kyckling, bacontoppade pommes, en syrlig kålsallad med stekt majs, srirachahonung och gräddfilssås. Dags att knyta på sig förklädet och skrida till verket!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50 g
Honung
70 g
Bacon, tärnad
1 st
Citrusfrukt
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Majs
1 st
Gräslök
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
150 g
Förskuren spetskål
20 g
Sriracha
½ st
Chili
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till slaw
½ msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, häll av majs.
Halvera citrusfrukt.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Lägg över majs i en skål och blanda med salt, en skvätt citrusfruktsaft, spetskål och olivolja. Ställ åt sidan.

Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök, gräslök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.
Blanda honung och sriracha i en ny liten skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Tillsätt bacon på plåten och vänd runt när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2)Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp kyckling, pommes, slaw och gräddfilssås i djupa tallrikar.
Ringla srirachahonung över kyckling.
Toppa pommes med riven ost och chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.