Skip to main content
H.F.C. (Hello Fried Chicken)
H.F.C. (Hello Fried Chicken)

H.F.C. (Hello Fried Chicken)

med het honung och osttoppade baconpommes

Dina böner om den perfekta helgmiddagen har besvarats. Låt oss presentera H.F.C – eller Hello Fried Chicken! Vi lagar en rätt som är både het, krispig, knaprig, krämig, söt, svalkande och alldeles, alldeles underbar. Detta kulinariska mästerverk består av gyllenpanerad kyckling, bacontoppade pommes, en syrlig kålsallad med stekt majs, srirachahonung och gräddfilssås. Dags att knyta på sig förklädet och skrida till verket!

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Honung

70 g

Bacon, tärnad

1 st

Citrusfrukt

300 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Majs

1 st

Gräslök

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

150 g

Förskuren spetskål

20 g

Sriracha

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till slaw

½ msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)5014 kJ
Energi (kcal)1198 kcal
Fett57.5 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater113.5 g
varav socker34.5 g
Kostfiber8.8 g
Protein58.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.8 g
Potassium1204.8 mg
Calcium43.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Rosta majs
2

Under tiden, häll av majs.

Halvera citrusfrukt.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Lägg över majs i en skål och blanda med salt, en skvätt citrusfruktsaft, spetskål och olivolja. Ställ åt sidan.

Blanda gräddfilssås
3

Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, gräslök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda honung och sriracha i en ny liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
5

Tillsätt bacon på plåten och vänd runt när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2)Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes, slaw och gräddfilssås i djupa tallrikar.

Ringla srirachahonung över kyckling.

Toppa pommes med riven ost och chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.