Ta 25 minuter av din tid och laga dessa fantastiskt goda wraps, antingen hemma i köket eller på grillen! Sätt tänderna i varma tortillas fyllda med färska grönsaker, smarrig tzatziki och kycklingbullar smaksatta med saliverande smakhöjare som citronzest, vitlök och mynta. Se bara till att sätta fram servetter på bordet, utifall att!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Salladsmix
Gurka
3
Vitlöksklyfta
½
Citron
½
Rödlök
1
Morot
1
Gurka, piccolo
1
Tomat
1
Mynta
250
Kycklingfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Gräddfil
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Ägg
¼
Salt
Finhacka vitlök. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Riv oskalad morot. Skär gurka i tändstickstunna stavar. Grovhacka tomat. Grovhacka myntabladen. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Blanda kycklingfärs, ägg*, citronzest, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], hälften av myntan och 2/3 av vitlöken i en bunke. Rulla 1 msk av färsen till en liten koftasbulle och lägg den på en tallrik. Fortsätt med resten av färsen - det blir ca 6 st/person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek koftasbullarna i 9-10 min tills de har fin yta och är genomstekta. GRILLTIPS: Trä upp koftasbullarna på spett, 3 på varje, och grilla i 8-10 min tills de är genomstekta. Om du inte har en grillplatta kan du lägga dem ovanpå folie. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda gräddfil, morotsriv, resterande vitlök och en nypa salt* och peppar* i en skål.
Värm tortillas i en smörgåsgrill eller i micron i ca 10 s tills de är genomvarma. GRILLTIPS: Värm tortillasen ca 30 s på grillen tills de är varma.
Duka upp och ställ fram alla tillbehör. Bre tortillasen med morotstzatziki och toppa med kycklingkoftas, gurkstavar, tomater, rödlök, salladsmix och återstående mynta. Smaksätt med citronjuice, rulla ihop och hugg in.