topBanner
Grekisk-inspirerade wraps

Grekisk-inspirerade wraps

med kycklingkoftas, morotstzatziki och mynta

Ta 25 minuter av din tid och laga dessa fantastiskt goda wraps, antingen hemma i köket eller på grillen! Sätt tänderna i varma tortillas fyllda med färska grönsaker, smarrig tzatziki och kycklingbullar smaksatta med saliverande smakhöjare som citronzest, vitlök och mynta. Se bara till att sätta fram servetter på bordet, utifall att!

Allergener:äggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 påse

Mynta

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3607 kJ
Energi (kcal)862 kcal
Fett30 g
varav mättat11 g
Kolhydrater98 g
varav socker14 g
Protein44 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor.Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.Riv oskalad morot. Skär gurka i tändstickstunna stavar. Grovhacka tomat.Grovhacka myntabladen. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Blanda kycklingfärs, ägg, citronzest, panko, salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], hälften av myntan och 2/3 av vitlöken i en bunke.Rulla 1 msk av färsen till en liten koftasbulle och lägg den på en tallrik. Fortsätt med resten av färsen - det blir ca 6 st/person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek koftasbullarna i 9-10 min tills de har fin yta och är genomstekta.GRILLTIPS: Trä upp koftasbullarna på spett, 3 på varje, och grilla i 8-10 min tills de är genomstekta. Om du inte har en grillplatta kan du lägga dem ovanpå folie. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda gräddfil, morotsriv, resterande vitlök och en nypa salt och peppar i en skål.

5

Värm tortillas i en smörgåsgrill eller i micron i ca 10 s tills de är genomvarma.GRILLTIPS: Värm tortillasen ca 30 s på grillen tills de är varma.

6

Duka upp och ställ fram alla tillbehör.Bre tortillasen med morotstzatziki och toppa med kycklingkoftas, gurkstavar, tomater, rödlök, salladsmix och återstående mynta.Smaksätt med citronjuice, rulla ihop och hugg in.