Denna fiskrätt är perfekt när du är på jakt efter en lätt och mättande måltid som sätter guldkant på middagsupplevelsen med havets skatter. Vi ugnsbakar sej med citron och oreganoolja och serverar den med persiljeris och en smarrig grekisk sallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
½ g
Torkad oregano
½ st
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
150 g
Långkornigt vitt ris
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja, oregano, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär citron i tunna skivor.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över oreganoolja och täck fisken med citronskivor.
Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka rödlök, tomat och gurka.
Blanda grönsaker med olivolja, smulad salladsost, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Finhacka persilja och rör ner den i kokt ris.
Lägg upp ris och grekisk sallad i skålar.
Toppa ris med fisk och citronskivor.