Ugnsbakad citronsej och grekisk sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad citronsej och grekisk sallad

Ugnsbakad citronsej och grekisk sallad

med persiljeris och oreganoolja

Denna fiskrätt är perfekt när du är på jakt efter en lätt och mättande måltid som sätter guldkant på middagsupplevelsen med havets skatter. Vi ugnsbakar sej med citron och oreganoolja och serverar den med persiljeris och en smarrig grekisk sallad.

Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

½ g

Torkad oregano

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Bladpersilja

150 g

Långkornigt vitt ris

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2899 kJ
Energi (kcal)693 kcal
Fett29.6 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker5.4 g
Protein31.3 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda oreganoolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, oregano, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär citron i tunna skivor.

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över oreganoolja och täck fisken med citronskivor.

Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
4

Under tiden, finhacka rödlök, tomat och gurka.

Blanda grönsaker med olivolja, smulad salladsost, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja och rör ner den i kokt ris.

Servera
6

Lägg upp ris och grekisk sallad i skålar.

Toppa ris med fisk och citronskivor.