Skip to main content
Fransk-inspirerad bearnaiseburgare

Fransk-inspirerad bearnaiseburgare

med karamelliserad lök och krispig päronsallad

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

30 g

Spenat

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

2 st

Lök

2 st

Päron

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

1 st

Ägg till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4561 kJ
Energi (kcal)1090 kcal
Fett53.1 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater115.2 g
varav socker29.3 g
Kostfiber11.3 g
Protein40.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4 g
Potassium1374.7 mg
Calcium30.1 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 5-6 min, eller till den har mjuknat.

Rör i vatten, socker, salt och en nypa peppar. Stek tills karamelliserad, 3-4 min. Lägg sedan över i en liten skål.

Stek biffar
3

Blanda nötfärs, ägg och salt i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.

Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Värm briochebröd
4

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.

Under tiden, skär päron i skivor.

Skölj spenat.

Förbered päronsallad
5

Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.

Blanda spenat, päron, olivolja, en nypa salt och peppar i en medelstor skål precis innan servering.

Servera
6

Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.

Servera med pommes och päronsallad.