
Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
30 g
Spenat
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
2 st
Lök
2 st
Päron
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
1 st
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 5-6 min, eller till den har mjuknat.
Rör i vatten, socker, salt och en nypa peppar. Stek tills karamelliserad, 3-4 min. Lägg sedan över i en liten skål.

Blanda nötfärs, ägg och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.
Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Under tiden, skär päron i skivor.
Skölj spenat.

Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.
Blanda spenat, päron, olivolja, en nypa salt och peppar i en medelstor skål precis innan servering.

Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.
Servera med pommes och päronsallad.