Skip to main content
Fransk-inspirerad bearnaiseburgare

Fransk-inspirerad bearnaiseburgare

med karamelliserad lök och krispig päronsallad

4.0
(250)

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Lök

2 st

Päron

250 g

Nötfärs

100 g

Bearnaisesås

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 tsk

Socker (steg 2)

4 msk

Vatten* (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

1 tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)1037 kcal
Energi (kJ)4341 kJ
Fett42.1 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater115.7 g
varav socker46.8 g
Kostfiber9.8 g
Protein42.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök under omrörning tills mjuk, 5-6 min.

Rör i vatten [4 msk | 8 msk], socker [3 tsk | 6 tsk], en nypa salt och peppar. Stek tills karamelliserad, 3-5 min, och lägg sedan över i en liten skål. 

Stek biffar
3

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Värm briochebröd 
4

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.

Under tiden, skär päron i skivor och skölj spenat.

Förbered päronsallad
5

Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.

Blanda spenat (spara lite till burgarna), päron, olivolja [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.

Servera med pommes och päronsallad.