Fransk-inspirerad bearnaiseburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk-inspirerad bearnaiseburgare

Fransk-inspirerad bearnaiseburgare

med karamelliserad lök och krispig päronsallad

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödlök

2 st

Päron

250 g

Nötfärs

100 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 tsk

Socker (steg 2)

4 msk

Vatten* (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

1 tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1037 kcal
Energi (kJ)4341 kJ
Fett42.1 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater115.7 g
varav socker46.8 g
Protein42.7 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök under omrörning tills mjuk, 5-6 min.

Rör i vatten [4 msk | 8 msk], socker [3 tsk | 6 tsk], en nypa salt och peppar. Stek tills karamelliserad, 3-5 min, och lägg sedan över i en liten skål. 

Stek biffar
3

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Värm briochebröd 
4

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.

Under tiden, skär päron i skivor och skölj spenat.

Förbered päronsallad
5

Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.

Blanda spenat (spara lite till burgarna), päron, olivolja [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.

Servera med pommes och päronsallad.