
Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Lök
2 st
Päron
250 g
Nötfärs
100 g
Bearnaisesås
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
500 g
Potatis
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 tsk
Socker (steg 2)
4 msk
Vatten* (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
1 tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök under omrörning tills mjuk, 5-6 min.
Rör i vatten [4 msk | 8 msk], socker [3 tsk | 6 tsk], en nypa salt och peppar. Stek tills karamelliserad, 3-5 min, och lägg sedan över i en liten skål.

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Under tiden, skär päron i skivor och skölj spenat.

Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.
Blanda spenat (spara lite till burgarna), päron, olivolja [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.
Servera med pommes och päronsallad.