Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Rödlök
2 st
Päron
225 g
Nötfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
500 g
Potatis
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 tsk
Socker (steg 2)
4 msk
Vatten* (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 5-6 min, eller till den har mjuknat.
Rör i vatten [4 msk | 8 msk], socker [3 tsk | 6 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Stek tills karamelliserad, 3-4 min. Lägg sedan över i en liten skål.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st] och salt [1 tsk | 2 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.
Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Under tiden, skär päron i skivor.
Skölj spenat.
Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.
Blanda spenat, päron, olivolja [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål precis innan servering.
Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.
Servera med pommes och päronsallad.