Unna dig en härlig kulinarisk upplevelse med vår fläskytterfilé i en krämig gruyèresås. Kvällens rätt bjuder också på ett lent vitlöksdoftande potatismos och en sallad på päron och morot och uppskattas garanterat av alla middagsgäster.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Morot
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
4 g
Kycklingbuljong
2 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
100 g
Romansallad
1 st
Päron
¼ tsk
Salt till kött
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Ansa och grovhacka sallad.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda sallad, päron, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt smör och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, gruyère och en nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Skär kött i 1 cm tjocka skivor.
Lägg upp kött, mos och sallad på tallrikar.
Skeda sås över kött.