Fläskytterfilé i gruyère- och gräddsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé i gruyère- och gräddsås

Fläskytterfilé i gruyère- och gräddsås

med potatismos och päronsallad

Unna dig en härlig kulinarisk upplevelse med vår fläskytterfilé i en krämig gruyèresås. Kvällens rätt bjuder också på ett lent vitlöksdoftande potatismos och en sallad på päron och morot och uppskattas garanterat av alla middagsgäster.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

50 g

Riven gruyère

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Morot

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

4 g

Kycklingbuljong

2 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

100 g

Romansallad

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3982 kJ
Energi (kcal)952 kcal
Fett56.9 g
varav mättat31.7 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker19 g
Protein47.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Stek kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga mos
2

Under tiden, skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
3

Ansa och grovhacka sallad.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda sallad
4

Blanda sallad, päron, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt smör och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, gruyère och en nypa peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Skär kött i 1 cm tjocka skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, mos och sallad på tallrikar.

Skeda sås över kött.