Skip to main content
Fläskkotlett
Fläskkotlett

Fläskkotlett

med basilikapotatis och broccoli

Kött, potatis & grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikvall. Vi steker fläskkotletter, tills de är gyllene och perfekt krispiga. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika & smör, och rostar broccoli & morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Under 650 kcal
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

1 st

Basilika

250 g

Skivad fläskkotlett

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 4)

2 msk

Smör (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2574 kJ
Energi (kcal)615 kcal
Fett33 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater40.1 g
varav socker9.1 g
Kostfiber8.5 g
Protein34.6 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta ut smör* från kylskåpet. Lägg ner potatis i en kastrull med kallt, saltat vatten* och koka upp. Koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och sätt åt sidan under lock.

Rosta grönsaker
2

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skiva morot tunt. Fördela broccoli och morot på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-12 min, eller tills mjuka och genomstekta.

Marinera kotlett
3

Blanda Vitlöksflörter med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt fläskkotletter och marinera. 

Stek kotlett
4

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kotletter och stek i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. TIPS: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör basilikasmör
5

Finhacka basilika. Blanda smöret* [2 msk | 4 msk], basilika, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Servera
6

Servera kotletter på tallrikar med potatis, basilikasmör, rostade grönsaker och aioli.