Medelhavskryddad fattoushsallad och räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Medelhavskryddad fattoushsallad och räkor

med sesamrostade brödpinnar och couscous

Fattoush är en färgglad och smakrik sallad som serveras med rostat bröd. Vår variant med gurka, rädisor och tomat får sällskap av couscous och stekta räkor för extra matighet och serveras med sesamrostade brödpinnar och en klick yoghurt.

Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Sesam
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Citron

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

2 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3026 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett29.1 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker10.7 g
Protein25.6 g
Salt3.2 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Koka upp vatten, hälften av Medelhavets Pärla och salt i en medelstor kastrull.

Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

2

Pensla pitabröd med olivolja och strö över sesamfrön.

Skär i 2 cm breda bitar.

Lägg över bröd på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 2–3 min, eller tills rostat.

3

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar.

Skär rädisor och salladslök i tunna skivor.

Plocka och finhacka persiljeblad.

4

Halvera citron.

Blanda gurka, rädisor, tomat, persilja, olivolja, en generös skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en stor skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med resterande Medelhavets Pärla och en nypa salt och peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

6

Lägg upp couscous i skålar och toppa med sallad, räkor och pitapinnar.

Garnera med salladslök och en klick yoghurt.