Medelhavskryddad fattoushsallad och räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskryddad fattoushsallad och räkor

Medelhavskryddad fattoushsallad och räkor

med sesamrostade brödpinnar och couscous

Fattoush är en färgglad och smakrik sallad som serveras med rostat bröd. Vår variant med gurka, rädisor och tomat får sällskap av couscous och stekta räkor för extra matighet och serveras med sesamrostade brödpinnar och en klick yoghurt.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Sesam
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

1 st

Bladpersilja

1 st

Citron

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

2 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3139 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett31.8 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker10.3 g
Protein26.4 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Laga couscous
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Koka upp vatten, hälften av Medelhavets Pärla och salt i en medelstor kastrull.

Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Rosta pitapinnar
2

Pensla pitabröd med olivolja och strö över sesamfrön.

Skär i 2 cm breda bitar.

Lägg över bröd på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 2–3 min, eller tills rostat.

Förbered grönsaker
3

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar.

Skär rädisor och salladslök i tunna skivor.

Plocka och finhacka persiljeblad.

Blanda sallad
4

Halvera citron.

Blanda gurka, rädisor, tomat, persilja, olivolja, en generös skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med resterande Medelhavets Pärla och en nypa salt och peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp couscous i skålar och toppa med sallad, räkor och pitapinnar.

Garnera med salladslök och en klick yoghurt.