Apelsinglaserad lyxlax och remouladsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Apelsinglaserad lyxlax och remouladsås

Apelsinglaserad lyxlax och remouladsås

med dill, haricots verts och persiljepotatis

Djupdyk i ett hav av smaker med vår lyxiga laxfest! Den ugnsstekta laxen smaksätts med apelsinglaze och serveras med smörslungad persiljepotatis, rostade rotfrukter, haricots verts och krämig remouladsås.

Allergener:
Fisk
Nötter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Apelsin

1 portionspåse

Dill

150 g

Haricots verts

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

150 g

Remouladsås

(Innehåller Ägg, Senap)

400 g

Småpotatis

2 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Smör till glaze

1 tsk

Socker till glaze

2 msk

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4730 kJ
Energi (kcal)1131 kcal
Fett69.8 g
varav mättat19.5 g
Kolhydrater73.6 g
varav socker28.8 g
Protein51.5 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Skala och skär palsternacka i 1 cm tjocka stavar.

Grovhacka persilja och dill.

Halvera apelsin och spara två skivor till garnering.

Vänd potatis med hälften av persiljan och smör innan servering.

Rosta rotfrukter
3

Placera morot och palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.

Garnera med resterande persilja innan servering.

Ugnsstek fisk
4

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Placera den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt en generös skvätt apelsinsaft, vatten, socker och en nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Ansa haricots verts.

Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.

Grovhacka mandlar och blanda med haricots verts.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Servera
6

Servera lax på en stor tallrik och ringla över resterande olja från plåten och apelsinglaze.

Garnera med dill och apelsinskivor.

Servera med potatis, haricots verts, remouladsås och rotfrukter i separata skålar vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image