Harissakryddad pastagratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakryddad pastagratäng

Harissakryddad pastagratäng

med två sorters ost, paprika och spenat

Pastagratäng är en både god och lättlagad rätt som kan varieras med olika ingredienser och smaksättningar. I kväll lagar vi en vegetarisk variant med rigatoni, spenat och paprika i en harissakryddad krämig sås som toppas med riven ost.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

1 st

Paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Tomatpuré

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Harissakrydda

60 g

Spenat

12.5 g

Honung

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3463 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett39.6 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker17.9 g
Protein33.9 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Häll av mozzarella och riv den i små bitar.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök, Hello Sunrise och harissakrydda och stek i ytterligare 30 sek.

Rör ner tomatpuré, worcestershiresås, crème fraiche, honung och sparat pastavatten. Krydda med salt och en nypa peppar.

Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min.

Förbered gratäng
4

Vänd ner spenat, färdig pasta och ostmix i stekpannan.

Häll över pasta och sås i en ugnsform och toppa med mozzarella.

Grädda gratäng
5

Grädda gratängen i ugnen i 6–8 min, eller tills toppen är gyllene och krispig.

Servera
6

Lägg upp pastagratäng i djupa skålar.