
Dillpanerad torsk
med ‘stjärnsallad’ och ‘galaxdressing’
Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Tänk dig att du kunde resa genom universum på bara 35 minuter. Det kan du faktiskt nästan, för det är så lång tid det tar att lägga en liten bit av universum på bordet med det här superläckra receptet på bakad torsk som flyter ut bland stjärnor av salladslök och äpplen. Trevlig resa!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Vitlöksklyfta
15 g
Panko ströbröd
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
½ st
Ekologisk citron
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär sen citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 paket, 2P], citronzest, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper och placera med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Skeda över panering och tryck till så den fastnar. En del av paneringen kommer att falla av i ugnen, men den kommer vi använda senare.

När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, baka fisk i 6-10 min, ellers tills gyllene och genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda majonnäs, en skvätt citronjuice och en skvätt vatten* till flytande konsistens i en ny skål. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna halvmånar. Blanda spetskål, en skvätt citronjuice och en nypa salt* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Massera i 30 sek, tills mjuk. Rör i senap och äpple. TIPS: Skippa senap eller använd mindre om du inte tycker om det.

Lägg upp dillpanerad torsk, pommes och "stjärnsallad" på tallrikar. Strö över resterande panering från plåten och servera med "galaxdressing".