
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. I dag svänger vi ihop en härligt somrig sallad med hemlagade krutonger och avokado. Salladens stjärna är de stekta räkorna i en krämig citrusfruktdressing med kapris och majonnäs. Perfekt som lunch eller en lätt middag!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
30 g
Kapris
1 st
Citrusfrukt
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Avokado
60 g
Salladsmix
1 msk
Olja till bröd
¼ tsk
Salt till bröd
¼ tsk
Salt till räkor
¼ tsk
Socker till dressing

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är gyllene och krispiga.
Ta ut från ugnen och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Grovhacka stekta räkor.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Skölj salladsmix.
Grovhacka kapris.
Halvera citrusfrukt.
Blanda kapris, en skvätt citrusfruktsaft, majonnäs, socker och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd ner räkor i skålen med dressing.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Lägg upp salladsmix i skålar och vänd ner krutonger.
Toppa med avokado och räksallad.