Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I dag svänger vi ihop en härligt somrig sallad med hemlagade krutonger och avokado. Salladens stjärna är de stekta räkorna i en krämig dressing på kapris, majonnäs och citronsaft. Perfekt som lunch eller en lätt middag!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
30 g
Kapris
1 st
Citron
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Avokado
60 g
Salladsmix
1 msk
Olja till bröd
¼ tsk
Salt till bröd
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till räkor
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är gyllene och krispiga.
Ta ut från ugnen och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Grovhacka stekta räkor.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Grovhacka kapris.
Halvera citron.
Blanda kapris, en skvätt citronsaft, majonnäs, socker och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd ner räkor i skålen med dressing.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Lägg upp salladsmix i skålar och vänd ner krutonger.
Toppa med avokado och räkor.