Skip to main content
Sous vide-ankbröst och fyllig rödvinssås
Sous vide-ankbröst och fyllig rödvinssås

Sous vide-ankbröst och fyllig rödvinssås

med rotfruktsgratäng och getostsallad

Unna dig en lättlagad lyxmiddag med vårt utsökta sous vide ankbröst som serveras med en ljuvlig rödvinssås. Ankan sköter sig själv i ugnen medan vi svänger ihop en krämig potatis- och palsternacksgratäng och en grönsallad med getost och rostade valnötter.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

340 g

Ankbröst, sous vide

1 st

Palsternacka

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

20 g

Kycklingfond

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

60 g

Salladsmix

50 g

Getost

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

1 st

Citron

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

½ dl

Mjölk till gratäng

½ tsk

Salt till gratäng

1 msk

Olja till grönkål

¼ tsk

Salt till grönkål

2 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)5583 kJ
Energi (kcal)1334 kcal
Fett95.2 g
varav mättat39.1 g
Kolhydrater74.9 g
varav socker15.2 g
Kostfiber11.3 g
Protein49.5 g
Salt5.1 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Koka potatis och palsternacka
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat. 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis och palsternacka (skalade) i 0,5 cm tunna skivor.

Koka potatis och palsternacka i 8–10 min, tills de är mjuka men ännu inte genomkokta. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och palsternacka i kastrullen.

Rosta valnötter
2

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, matlagningsgrädde, mjölk, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek ankbröst
3

Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.

Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.

Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.

Grädda gratäng
4

Häll över potatis och palsternacka i en ugnsform och sprid ut dem i ett jämnt lager. Häll över gräddsås och strö över finriven ost.

Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills rotfrukterna är genomstekta och osten är gyllene.

Blanda grönkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Sprid ut grönkål i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 6 min av gratängens tillagningstid. Rosta i 4–6 min, eller tills krispig. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera citron.

Smula getost grovt.

Blanda salladsmix, getost, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Värm rödvinssås, kycklingfond, vatten, smör och en nypa salt och peppar i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Skär ankbröst i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp ankbröst, gratäng och sallad på tallrikar.

Toppa anka med sås och strö grönkål över anka och gratäng.

Toppa sallad med valnötter.