Sous vide-ankbröst och fyllig rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sous vide-ankbröst och fyllig rödvinssås

Sous vide-ankbröst och fyllig rödvinssås

med rotfruktsgratäng och getostsallad

Unna dig en lättlagad lyxmiddag med vårt utsökta sous vide ankbröst som serveras med en ljuvlig rödvinssås. Medan vi steker ankan sköter sig den krämiga potatis- och palsternacksgratängen i ugnen och vi hinner svänga ihop en grönsallad med getost och rostade valnötter.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

340 g

Ankbröst, sous vide

1 st

Palsternacka

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Kycklingfond

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Salladsmix

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 st

Citron

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

½ dl

Mjölk till gratäng

½ tsk

Salt till gratäng

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till grönkål

¼ tsk

Salt till grönkål

2 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5583 kJ
Energi (kcal)1334 kcal
Fett95.2 g
varav mättat39.1 g
Kolhydrater74.9 g
varav socker15.2 g
Protein49.5 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis och palsternacka (skalade) i 1/2 cm tunna skivor.

Koka potatis och palsternacka i 8–10 min, tills de är mjuka men ännu inte genomkokta. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och palsternacka i kastrullen.

Rosta valnötter
2

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, matlagningsgrädde, mjölk, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek anka
3

Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.

Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.

Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.

Grädda gratäng
4

Sprid ut rotfrukter i ett jämnt lager i en ugnsform. Häll över gräddsås och strö över finriven ost.

Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills rotfrukterna är genomstekta och osten är gyllene.

Blanda grönkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Sprid ut grönkål i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 6 min av gratängens tillagningstid. Rosta i 4–6 min, eller tills krispig. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salldsmix.

Halvera citron.

Smula getost i grova bitar.

Blanda salladsmix, getost, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Värm rödvinssås, kycklingfond, vatten, smör och en nypa salt och peppar i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Skär ankbröst i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp ankbröst, gratäng, sallad och sås på tallrikar.

Strö grönkål över anka och gratäng.

Toppa sallad med valnötter.