Unna dig en lättlagad lyxmiddag med vårt utsökta confirerade anklår som serveras med en ljuvlig rödvinssås. Ankan sköter sig själv i ugnen medan vi svänger ihop en krämig potatis- och palsternacksgratäng och en grönsallad med getost och rostade valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
1 st
Palsternacka
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
20 g
Kycklingfond
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Salladsmix
50 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 st
Citron
50 g
Grönkål, skuren
¼ tsk
Salt till kött
½ dl
Mjölk till gratäng
½ tsk
Salt till gratäng
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Placera anklår på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.
Under tiden, skär potatis och palsternacka (skalade) i 0,5 cm tunna skivor.
Koka potatis och palsternacka i 8–10 min, tills de är mjuka men ännu inte genomkokta. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och palsternacka i kastrullen.
Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, matlagningsgrädde, mjölk, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Häll över potatis och palsternacka i en ugnsform och sprid ut dem i ett jämnt lager. Häll över gräddsås och strö över finriven ost.
Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills rotfrukterna är genomstekta och osten är gyllene.
Blanda grönkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
När det återstår 6 min av ankans tillagningstid, sprid ut grönkål i ett jämnt lager på andra sidan plåten. Rosta i 4–6 min, eller tills krispig. Ta ut från ugnen och låt svalna.
Under tiden, skölj salldsmix.
Halvera citron.
Smula getost grovt.
Blanda salladsmix, getost, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Värm rödvinssås, kycklingbuljong, vatten, smör och en nypa salt och peppar i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Lägg upp anklår, gratäng och sallad på tallrikar.
Toppa anka med sås och strö grönkål över anka och gratäng.
Toppa sallad med valnötter.