Skip to main content
Amerikanska tacos på buffaloglaserad blandfärs

Amerikanska tacos på buffaloglaserad blandfärs

med äppelsallad och vitlöksmajonnäs

Tacofredag kan man ha vilken dag som helst. Vi lägger kryddig blandfärs i amerikansk stil på varma tortillas, tillsammans med syrlig äppelsallad och krämig vitlöksmajo. Busenkelt och hur gott som helst!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Gurka

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Äpple

1 st

Citron

20 g

Sriracha

25 g

Honung

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till kött

1 msk

Vatten till sås

½ msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4330 kJ
Energi (kcal)1035 kcal
Fett58.8 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater89.4 g
varav socker26.4 g
Kostfiber9.6 g
Protein33.3 g
Salt4.2 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Grovhacka gurka.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, gurka, äpple, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål och ställ åt sidan.

2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

Sänk till låg värme och tillsätt rökt paprikapulver. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt sriracha, honung och ketchup, rör om och ta av stekpannan från värmen. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda vitlök, majonnäs och vatten i en liten skål. 

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

4

Fördela gurka- och äppelsallad på tortillas. 

Toppa med vitlöksmajonnäs och färs.