Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fluffiga pannkakor är alltid ett säkert kort när du vill laga en riktigt god frukost. Med smält choklad i smeten och apelsinsirap på toppen blir den här varianten extra lyxig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
2 st
Apelsin
100 g
Sirap
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Smör till stekning
5 dl
Vatten till pannkakor
Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
Vispa ihop vatten, pannkaksmix och smält choklad i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Halvera en apelsin.
Blanda sirap och apelsinsaft i en liten kastrull på medelhög värme.
Sjud under omrörning tills blandningen tjocknar något, 5–6 min. Stäng av värmen och täck med lock tills servering.
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om.
Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med yoghurt, apelsinsirap och apelsinbitar.