Choklad- och apelsinpannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Choklad- och apelsinpannkakor

Choklad- och apelsinpannkakor

4 portioner | med mjölkchoklad & apelsinsirap

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fluffiga pannkakor är alltid ett säkert kort när du vill laga en riktigt god frukost. Med smält choklad i smeten och apelsinsirap på toppen blir den här varianten extra lyxig!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

2 st

Apelsin

100 g

Sirap

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till stekning

5 dl

Vatten till pannkakor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6231 kJ
Energi (kcal)1489 kcal
Fett55.1 g
varav mättat31.2 g
Kolhydrater210.7 g
varav socker103.9 g
Protein32.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Stek pannkakor
1

Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.

Vispa ihop vatten, pannkaksmix och smält choklad i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Gör apelsinsirap
2

Halvera en apelsin.

Blanda sirap och apelsinsaft i en liten kastrull på medelhög värme.

Sjud under omrörning tills blandningen tjocknar något, 5–6 min. Stäng av värmen och täck med lock tills servering.

Förbered apelsin
3

Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om.

Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med yoghurt, apelsinsirap och apelsinbitar.