HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Och Sojastekt Kummel
topBanner
Chili- och sojastekt kummel

Chili- och sojastekt kummel

med kokosris och mangosalsa

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sötsur sås med lime och chili. Vi serverar med ett krämigt kokosris, som säkert blir en hit hos stora och små. Vi lockar även med en fantastisk mangosalsa med paprika, som både är utsökt god och gudomligt vacker att se på!

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojafisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

½ st

Chili

1 st

Kummelfilé

(Innehållerfisk)

1 st

Ekologisk lime

½ st

Röd paprika

40 g

Mango

100 ml

Sweet chilisås

¼ tsk

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

2 dl

Salt* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 1)

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2109.5728 kJ
Energi (kcal)504.2 kcal
Fett10.1549 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater92.9865 g
varav socker28.3 g
Protein9.354 g
Salt2.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka paprika. Finhacka chili [1/2 st, 2P] om du önskar att använda den. Grovhacka koriander. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor.

3

Blanda mango, paprika, koriander, chili och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Använd mindre chili om du är känslig för stark mat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek fisk med skinnet neråt i 2-4 min. Vänd den försiktigt och stek i ytterligare 2-4 min, eller tills genomstekt (beroende på tjocklek). Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

5

Ta av stekpannan från värme och tillsätt sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk] och limezest. Blanda så fisken täcks av sås.

6

Lägg upp kokosris i skålar. Placera chili- och sojastekt kummel ovanpå, med skinnsidan upp. Skeda över resterande chilisås och toppa med mangosalsa. Servera med limeklyftor.