Chili- och sojastekt kummel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili- och sojastekt kummel

Chili- och sojastekt kummel

med kokosris och mangosalsa

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sötsur sås med lime och chili. Vi serverar med ett krämigt kokosris, som säkert blir en hit hos stora och små. Vi lockar även med en fantastisk mangosalsa med paprika, som både är utsökt god och gudomligt vacker att se på!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

100

Kokosmjölk

250

Kummelfilé

1

Koriander

½

Mango

½

Röd chili

40

Sweet chilisås

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Ekologisk lime

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

2

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)504 kcal
Energi (kJ)2110 kJ
Fett10.15 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater92.99 g
varav socker28.3 g
Protein9.35 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt & grönt
2

Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka paprika. Finhacka chili [1/2 st, 2P] om du önskar att använda den. Grovhacka koriander. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor.

Blanda mangosalsa
3

Blanda mango, paprika, koriander, chili och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Använd mindre chili om du är känslig för stark mat.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek fisk med skinnet neråt i 2-4 min. Vänd den försiktigt och stek i ytterligare 2-4 min, eller tills genomstekt (beroende på tjocklek). Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

Tillsätt sås
5

Ta av stekpannan från värme och tillsätt sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk] och limezest. Blanda så fisken täcks av sås.

Servera
6

Lägg upp kokosris i skålar. Placera chili- och sojastekt kummel ovanpå, med skinnsidan upp. Skeda över resterande chilisås och toppa med mangosalsa. Servera med limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image