topBanner
Chili- och sojastekt kummel

Chili- och sojastekt kummel

med kokosris och mangosalsa

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sötsur sås med lime och chili. Vi serverar med ett krämigt kokosris, som säkert blir en hit hos stora och små. Vi lockar även med en fantastisk mangosalsa med paprika, som både är utsökt god och gudomligt vacker att se på!

Taggar:Snabb
Allergener:fiskglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

100 ml

Kokosmjölk

250 g

Kummelfilé

(Innehållerfisk)

1 påse

Koriander

½ st

Mango

½ st

Chili

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

2 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2541 kJ
Energi (kcal)607 kcal
Fett12 g
varav mättat9 g
Kolhydrater93 g
varav socker28 g
Kostfiber5 g
Protein30 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka paprika. Finhacka chili [1/2 st, 2P] om du önskar att använda den. Grovhacka koriander. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor.

3

Blanda mango, paprika, koriander, chili och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt*.

TIPS: Använd mindre chili om du är känslig för stark mat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek fisk med skinnet neråt i 2-4 min. Vänd den försiktigt och stek i ytterligare 2-4 min, eller tills genomstekt (beroende på tjocklek). Krydda med salt* och peppar*.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

5

Ta av stekpannan från värme och tillsätt sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk] och limezest. Blanda så fisken täcks av sås.

6

Lägg upp kokosris i skålar. Placera chili- och sojastekt kummel ovanpå, med skinnsidan upp. Skeda över resterande chilisås och toppa med mangosalsa. Servera med limeklyftor.