
Chili con carne
med tortilla chips och het srirachadressing
Ikväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Köttbuljong
1
Svarta bönor
250
Nötfärs
1
Krossade tomater, vitlök & lök
½
Jalapeno
75
Tortilla chips
(Kan innehålla Mjölk)
10
Sriracha
5
Tex-Mex
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Halvera jalapeno [½ st, 2P] på längden, kärna ur och finhacka.
Häll av och skölj svarta bönor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 4-5 min, tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Smaka av med salt och peppar
Under tiden, blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med salt.
TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp chili i skålar.
Toppa med srirachadressing och servera med tortilla chips.