topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med tortilla chips och het srirachadressing

Ikväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Stark
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Svarta bönor

250

Nötfärs

1

Krossade tomater, vitlök & lök

½

Jalapeno

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

10

Sriracha

5

Tex-Mex

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)716 kcal
Energi (kJ)2995 kJ
Fett37.7 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater52 g
varav socker23.5 g
Protein36.8 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stor kastrull

Instruktioner

Förbered jalapeno
1

Halvera jalapeno [½ st, 2P] på längden, kärna ur och finhacka.

Häll av och skölj svarta bönor. 

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 4-5 min, tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Koka chili
3

Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Smaka av med salt och peppar

Under tiden, blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med salt.

TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp chili i skålar. 

Toppa med srirachadressing och servera med tortilla chips.