topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med tortilla chips och het srirachadressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Stark
One Pot
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Svarta bönor

250

Nötfärs

1

Krossade tomater, vitlök & lök

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½

Jalapeno

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

10

Sriracha

5

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)809 kcal
Energi (kJ)3385 kJ
Fett42.79 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater55.78 g
varav socker26.2 g
Protein47.45 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stor kastrull

Instruktioner

Förbered jalapeno
1

Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur jalapeno först så blir det mindre starkt.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
3

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, svarta bönor, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* och peppar*, och rör om. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

Koka chili
4

Sjud chili utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda srirachadressing
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och sriracha efter smak i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella och skivad jalapeno. Servera med tortillachips.