HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med tortilla chips och het srirachadressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:One PotStarkSnabbLättlagad
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

1 paket

Svarta bönor

250 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Jalapeno

75 g

Tortilla chips

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 2)

½ dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3384.5422 kJ
Energi (kcal)808.925 kcal
Fett42.7935 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater55.7775 g
varav socker26.2 g
Protein47.4475 g
Salt5.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stor kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur jalapeno först så blir det mindre starkt.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, svarta bönor, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* och peppar*, och rör om. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

4

Sjud chili utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och sriracha efter smak i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella och skivad jalapeno. Servera med tortillachips.