En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Köttbuljong
1 paket
Svarta bönor
250 g
Nötfärs
Krossade tomater, vitlök & lök
50 g
Riven mozzarella
(InnehållerMjölk)75 g
Crème fraiche
(InnehållerMjölk)1 st
Jalapeno
75 g
Tortilla chips
1 portionspåse
Koriander
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
½ dl
Vatten (steg 3)
Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten.Häll av och skölj svarta bönor. TIPS: Kärna ur jalapeño först så blir det mindre starkt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, bönor, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt* och peppar* till kastrullen. Rör om och sjud utan lock tills tjocknat, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.
Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P] och sriracha efter smak i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Finhacka koriander.
Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, riven mozzarella, skivad jalapeno och koriander. Servera med tortillachips att dippa med.