HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med nötfärs, bönor, tortilla chips och srirachadressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:One PotStarkSnabbLättlagad
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

1 paket

Svarta bönor

250 g

Nötfärs

50 g

Krossade tomater, vitlök & lök

75 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

75 g

Jalapeno

1 portionspåse

Tortilla chips

10 g

Koriander

5 g

Sriracha

½ dl

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2996.4761 kJ
Energi (kcal)716.175 kcal
Fett42.3215 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater39.719 g
varav socker13.5 g
Protein43.4665 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stor kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten.Häll av och skölj svarta bönor. TIPS: Kärna ur jalapeño först så blir det mindre starkt.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, bönor, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt* och peppar* till kastrullen. Rör om och sjud utan lock tills tjocknat, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

4

Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P] och sriracha efter smak i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Finhacka koriander.

6

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, riven mozzarella, skivad jalapeno och koriander. Servera med tortillachips att dippa med.