topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med nötfärs, bönor, tortilla chips och srirachadressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Stark
One Pot
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Svarta bönor

250

Nötfärs

1

Krossade tomater, vitlök & lök

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Jalapeno

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

1

Koriander

10

Sriracha

5

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)716 kcal
Energi (kJ)2996 kJ
Fett42.32 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater39.72 g
varav socker13.5 g
Protein43.47 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stor kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skär hälften av jalapeno i tunna skivor och finhacka resten.Häll av och skölj svarta bönor. TIPS: Kärna ur jalapeño först så blir det mindre starkt.

Stek nötfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka chili
3

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, bönor, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt* och peppar* till kastrullen. Rör om och sjud utan lock tills tjocknat, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

Blanda srirachadressing
4

Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P] och sriracha efter smak i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Hacka koriander
5

Finhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, riven mozzarella, skivad jalapeno och koriander. Servera med tortillachips att dippa med.