Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Caesersallad är en riktig lunchfavorit och här serverar vi denna klassiker i wrapformat. Stekt kyckling får sällskap av sallad med krämig dressing och hyvlad ost i varma tortillabröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Sallad
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn, men vill värma tortillas
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Skölj sallad och ansa och separera salladsbladen.
Grovhacka salladsblad och vänd ner i skålen med dressing.
Fördela sallad, kyckling och ost i mitten på tortillas. Krydda med en nypa salt och peppar.
Vik in sidorna och rulla ihop till wraps.