topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar-kycklingwrap

Caesar-kycklingwrap

2 portioner | med hyvlad ost

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Caesersallad är en riktig lunchfavorit och här serverar vi denna klassiker i wrapformat. Stekt kyckling får sällskap av sallad med krämig dressing och hyvlad ost i varma tortillabröd.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Sallad

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2351 kJ
Energi (kcal)562 kcal
Fett25.2 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater37.1 g
varav socker3.2 g
Protein45.9 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Värm tortillas
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn, men vill värma tortillas

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem. 

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Skölj sallad och ansa och separera salladsbladen.

Grovhacka salladsblad och vänd ner i skålen med dressing.

Servera
4

Fördela sallad, kyckling och ost i mitten på tortillas. Krydda med en nypa salt och peppar.

Vik in sidorna och rulla ihop till wraps.