Upptäck det centralamerikanska köket med vår kryddiga fläsk- och grönsaksgryta. I denna spännande rätt kombinerar vi den smakrika grytan med majsris och limesyltad rödlök för att skapa en spännande matupplevelse för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
150 g
Jasminris
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Majs
5 g
Tex-Mex
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
300 g
Tärnat fläsk
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Smör till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till gryta
1 msk
Smör till gryta
½ tsk
Socker till gryta
¼ tsk
Salt till gryta
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Häll av majs.
Rör i ris, majs och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme, tillsätt smör och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, finhacka koriander.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök, koriander och chiliflakes i lagen och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Krydda kött med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött och paprika i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt Panamat och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, vatten, smör, socker och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Lägg upp majsris och köttgryta i skålar.
Toppa med syltad rödlök och en klick gräddfil.