topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

1 st

Paprika

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2801 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett24.6 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker15 g
Protein34.7 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja.

Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar  i en skål. 

Panera fisk
4

Ta fram 3 skålar. Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i den första. 

Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. 

Lägg panko och hälften av Ay Cajun-ban i den tredje.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och resterande Ay Cajun-ba. 

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och tillsist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.

TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Servera
6

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.

Servera aioli vid sidan av.