topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

1 st

Paprika

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)647 kcal
Energi (kJ)2707 kJ
Fett24.2 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker15.1 g
Protein33.8 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja.

Kärna ur och finhacka paprika. 

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Smaka av med salt och peppar, och blanda väl.

Panera fisk
4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban.

Ta fram 3 skålar. Blanda vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i den första. 

Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. 

Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och tillsist i panko. Placera på en tallrik.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.

TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

Servera
6

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.

Servera aioli vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image