Skip to main content
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

:
Barnvänlig
Mjölkfri
Under 650 kcal
:
Sulfiter
Vete
Gluten
Fisk
Ägg
Senap

25 minuter
20 minuter

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

1 st

Paprika

6 ml

Balsamvinäger

()

25 g

Pankoströbröd

()

8 g

Ay Cajun-ba

()

250 g

Sej

()

40 g

Aioli

()

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Energi (kcal)647 kcal
Energi (kJ)2707 kJ
Fett24.2 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker15.1 g
Kostfiber8.5 g
Protein33.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.5 g

Bakplåt
Stekpanna

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja.

Kärna ur och finhacka paprika. 

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Smaka av med salt och peppar, och blanda väl.

Panera fisk
4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban.

Ta fram 3 skålar. Blanda vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i den första. 

Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. 

Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och tillsist i panko. Placera på en tallrik.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.

TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

Servera
6

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.

Servera aioli vid sidan av.