Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!
500 g
Potatis
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Tomat
1 st
Paprika
6 ml
Balsamvinäger
()
25 g
Pankoströbröd
()
8 g
Ay Cajun-ba
()
250 g
Sej
()
40 g
Aioli
()
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka tomat och persilja.
Kärna ur och finhacka paprika.
Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Smaka av med salt och peppar, och blanda väl.
Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban.
Ta fram 3 skålar. Blanda vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i den första.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra.
Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och tillsist i panko. Placera på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.
TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.
Servera aioli vid sidan av.