Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Tomat
1 st
Paprika
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka tomat och persilja.
Kärna ur och finhacka paprika.
Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Smaka av med salt och peppar, och blanda väl.
Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban.
Ta fram 3 skålar. Blanda vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i den första.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra.
Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och tillsist i panko. Placera på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.
TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.
Servera aioli vid sidan av.