topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Sulfiter
Gluten
Vete
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Paprika

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)662 kcal
Energi (kJ)2770 kJ
Fett24.8 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater75.9 g
varav socker16.2 g
Protein34.5 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk]. Smaka av med salt* och peppar*, och blanda väl.

Panera fisk
4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram 3 djupa tallrikar till. Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov.

Servera
6

Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image