HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunpanerad Sej
topBanner
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga sesampommes och paprikasalsa

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemlagade pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:FiskÄggSenapGlutenVeteSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

7.5 ml

Balsamvinäger

1 st

Paprika

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

500 g

Potatis

8 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

10 g

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)692 kcal
Energi (kJ)2894 kJ
Fett27.33 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater76.42 g
varav socker15.6 g
Protein35.35 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.

3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Blanda väl och smaka av med salt* och peppar*. 

4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram 3 djupa tallrikar till. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov.

6

Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.