topBanner
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med pommes, paprikasalsa och aioli

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:fiskäggsenapsulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

1 påse

Bladpersilja

2 st

Tomat

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Röd paprika

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

500 g

Potatis

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt* (steg 4)

1 tsk

Socker* (steg 3)

1 msk

Vetemjöl* (steg 4)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2493 kJ
Energi (kcal)596 kcal
Fett17 g
varav mättat2 g
Kolhydrater76 g
varav socker16 g
Protein34 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.

3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Blanda väl och smaka av med salt* och peppar*.

4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram ytterligare 3 djupa tallrikar. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg* och till sist i panko. Placera på en ren tallrik.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

6

Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.