Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
7.5
Balsamvinäger
500
Potatis
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Paprika
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Bladpersilja
250
Sej
(Innehåller Fisk)
1
Ägg (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Socker (steg 2)
1
Vetemjöl (steg 4)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka tomat och persilja. Kärna ur paprika och finhacka.
Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och krydda med salt* och peppar* efter smak. Blanda väl.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd sej först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek sej i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. För över till en tallrik klädd med hushållspapper.VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov.
Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.