topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med pommes, paprikasalsa och aioli

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

7.5

Balsamvinäger

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Paprika

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Bladpersilja

250

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Socker (steg 2)

1

Vetemjöl (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)589 kcal
Energi (kJ)2463 kJ
Fett17.18 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater74.76 g
varav socker15.4 g
Protein34.22 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur paprika och finhacka.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och krydda med salt* och peppar* efter smak. Blanda väl.

Panera sej
4

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd sej först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Stek sej
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek sej i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. För över till en tallrik klädd med hushållspapper.VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov. 

Servera
6

Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image