
Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt torsk med underbara kryddor. Syrligt citronris, en underbar bön- och grönsakspytt med svarta bönor, paprika, majs och vitlök. Och så toppar vi med en ljuvligt spicy cajunmajo, och grön salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Basmatiris
½
Svarta bönor
1
Majs
1
Paprika
1
Salladslök
4
Vitlöksflörter
250
Torsk
(Innehåller: Fisk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½
Citrusfrukt
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Ta av ris av värme och låt vila under lock i 10 min, tills det är mjukt. Precis innan servering, pressa juice från citronklyftorna över riset och rör om med en gaffel.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skölj svarta bönor [½ paket, 2P] i en sil under kallt vatten, och häll vätska av majs.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och vit salladslök i 2-3 min, tills paprika börjar bli mjuk.
Rör i svarta bönor, majs, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [3 msk | 6 msk], och stek i ytterligare 1-2 min.
Krydda med en nypa peppar, och ställ åt sidan på en tallrik.

Medan pytten steks, torka försiktigt av fisk med hushållspapper, och krydda den med hälften av Ay Cajun-ban, en nypa salt och peppar.
Hetta upp stekpannan som du använde till pytten på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek fisk i 2-3 min per sida. Kryddorna kan bli mörka när de steks, det är ok så länge de inte blir brända.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Medan fisken steks, blanda resterande Ay Cajun-ba, majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Lägg upp med citronris, bön- och grönsakspytt och cajunkryddad torsk på tallrikar.
Ringla över cajunmajonnäs.
Garnera med grön salladslök.