Caesarinspirerad kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesarinspirerad kycklingsallad

Caesarinspirerad kycklingsallad

med rostad potatis och dressing

I kväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.

Taggar:
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

150 g

Kålmix

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2642 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett30.1 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater43.8 g
varav socker9.7 g
Protein48.2 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Placera vitlöksklyftor (oskalade) på ena sidan av plåten.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Panera kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko [1/2 paket, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik. 

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan

Blanda dressing
4

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.

Pressa ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli, resterande ost, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.

Skär kyckling i tunna skivor.

Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med kyckling