
Broccolitabbouleh
med dukkahpanerad kyckling och ugnsbakade körsbärstomater
Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Kycklingbuljong
200
Körsbärstomater
250
Broccoli
½
Rödlök
1
Bladpersilja
15
Dukkah
1
Citron
75
Gräddfil
Ingår inte i din leverans
1.7
Vatten
Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min. Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10-15 min.

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt* och peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Medan kycklingen steks, finriv broccoli. Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda broccoli, persilja och rödlök i en bunke. Ringla över en rejäl skvätt olja* och smaksätt med en nypa salt*. Blanda väl. När bulgurn är klar, tillsätt den till broccoliblandningen och rör om. TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet och blandar den därefter med broccolin.

Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med 2 msk citronjuice i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Skär dukkahkycklingen i 3 cm breda skivor. Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater. Servera citrondressing vid sidan av.