topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccolitabbouleh

Broccolitabbouleh

med dukkahpanerad kyckling och ugnsbakade körsbärstomater

Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingbröstfilé

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Kycklingbuljong

200

Körsbärstomater

250

Broccoli

½

Rödlök

1

Bladpersilja

15

Dukkah

1

Citron

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1.7

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)146 kcal
Energi (kJ)610 kJ
Fett0.55 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater26.95 g
varav socker0.2 g
Protein5.23 g
Salt0 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min. Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

Baka körsbärstomater
2

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10-15 min.

Stek kyckling
3

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt* och peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Laga tabbouleh
4

Medan kycklingen steks, finriv broccoli. Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda broccoli, persilja och rödlök i en bunke. Ringla över en rejäl skvätt olja* och smaksätt med en nypa salt*. Blanda väl. När bulgurn är klar, tillsätt den till broccoliblandningen och rör om. TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet och blandar den därefter med broccolin.

Blanda citrondressing
5

Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med 2 msk citronjuice i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*

Servera
6

Skär dukkahkycklingen i 3 cm breda skivor. Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater. Servera citrondressing vid sidan av.