HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Marockansk recept
Broccolitabbouleh

Broccolitabbouleh

med dukkahpanerad kyckling och ugnsbakade körsbärstomater

Snabblagad

Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.

Allergener:glutenmjölknöttersellerisesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

250 g

Broccoli

1 påse

Bladpersilja

½ st

Rödlök

1 st

Citron

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

200 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2063 kJ
Energi (kcal)493 kcal
Fett13 g
varav mättat5 g
Kolhydrater38 g
varav socker10 g
Kostfiber11 g
Protein49 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200° C.

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull.

Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min.

Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

2

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen i 10-15 min.

3

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt och peppar i ytterligare en djup tallrik.

Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, tills den är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan kycklingen steks, finriv broccoli.

Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers].

Blanda broccoli, persilja och rödlök i en bunke. Ringla över en rejäl skvätt olja och smaksätt med en nypa salt. Blanda väl.

När bulgurn är klar, tillsätt den till broccoliblandningen och rör om.

5

Dela citron i klyftor.

Blanda gräddfil med 2 msk citronjuice i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

6

Dela dukkahkycklingen i 3 cm breda skivor på en skärbräda.

Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater.

Servera citrondressing vid sidan av.

Smaklig måltid!