
Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på de vitaminrika grönsakerna.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200
Champinjoner
150
Jasminris
1
Salladslök
2
Morot
1
Ingefära
2
Vitlöksklyfta
12.5
Vitvinsvinäger
25
Ketchup
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
250
Nötfärs
10
Sriracha
200
Pak choi
3
Vatten

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva svamp tunt. Skiva salladslök (separera den vita nedre delen från den gröna blasten) tunt. Riv morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Grovhacka pak choi. Finriv ingefära och pressa vitlök.

Blanda den vita salladslöken med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* i en skål. Ställ åt sidan. Blanda ketchup, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2 pers] i ytterligare en skål. TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot och svamp i 3-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära, stek i 1 min.För över till en skål och täck över.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och bryt upp eventuella bitar. Stek i 3-4 min. Höj till hög värme och stek i 3 min tills köttfärsen är brynt och krispigt. Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsakerna och srirachasåsen. Rör om tills uppvärmt, och krydda med salt* och peppar* efter smak. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Häll av lagen från salladslöken. Fördela riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, grönsaker och picklad salladslök ovanpå. Strö över den gröna salladslöken.

