Kvällens kyckling får extra smak av att lindas med mozzarella och prosciutto och tillagas i en smakrik tomatsås. Vi serverar den med färsk tagliatelle i vitlöksdressing och en smarrig sallad med körsbärstomater och kalamataoliver.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Prosciutto
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
30 g
Kalamataoliver
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Olja till pasta
¼ tsk
Salt till pasta
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av vatten från mozzarella och skär i tunna skivor.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med salt.
Placera 2 skivor mozzarella på kycklingen och linda prosciutto runt kyckling och mozzarella. Ställ resterande mozzarella åt sidan.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling med prosciuttokanten neråt och stek i 2 min.
Tillsätt krossade tomater, ketchup, Mamas Favorit, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Placera pannan i ugnen och tillaga i 11–12 min, eller tills genomstekt.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Lägg kyckling och sås i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera körsbärstomater.
Blanda salladsmix, resterande mozzarella, körsbärstomater, oliver, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Rör ner basilika, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i färdig pasta.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp kyckling, pasta och sallad på tallrikar.
Skeda sås vid sidan av kycklingen och strö ost över kyckling och sås.