Skip to main content
Prosciutto- & mozzarellakyckling i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciutto- & mozzarellakyckling i tomatsås

Prosciutto- & mozzarellakyckling i tomatsås

med tagliatelle och tomat- och olivsallad

Kvällens kyckling får extra smak av att lindas med mozzarella och prosciutto och tillagas i en smakrik tomatsås. Vi serverar den med färsk tagliatelle i vitlöksdressing och en smarrig sallad med körsbärstomater och kalamataoliver.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Prosciutto

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliatelle, färsk

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

60 g

Salladsmix

125 g

Körsbärstomater

30 g

Kalamataoliver

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Olja till pasta

¼ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4611 kJ
Energi (kcal)1102 kcal
Fett50 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater93.2 g
varav socker16.6 g
Protein72.6 g
Salt8 g

Instruktioner

Förbered kyckling
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av vatten från mozzarella och skär i tunna skivor.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med salt.

Placera 2 skivor mozzarella på kycklingen och linda prosciutto runt kyckling och mozzarella. Ställ resterande mozzarella åt sidan.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling med prosciuttokanten neråt och stek i 2 min.

Tillsätt krossade tomater, ketchup, Mamas Favorit, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Placera pannan i ugnen och tillaga i 11–12 min, eller tills genomstekt.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Lägg kyckling och sås i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Blanda salladsmix, resterande mozzarella, körsbärstomater, oliver, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Förbered dressing
4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Koka pasta
5

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Rör ner basilika, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i färdig pasta.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pasta och sallad på tallrikar.

Skeda sås vid sidan av kycklingen och strö ost över kyckling och sås.