Skip to main content
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med spenatris och sojastekt broccoli

4.2
(2,3 tn)

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar räk-och broccoliwok med salladslök, sesamfrön, sojasås och woksås. Vi serverar vår wok med ett vackert och matigt spenat- och vitlöksris, och skivad avokado med sesamfrön.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Sesam
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

30

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

250

Broccoli

1

Avokado

5

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150

Räkor

(Innehåller: Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla spår av: Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller: Sesam, Sulfiter, Vete, Soja, Gluten)

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2639 kJ
Fett20 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater77.9 g
varav socker15.3 g
Protein26.3 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Stek vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Tillsätt spenat
2

Skölj spenat.

Ta av kastrullen med ris från värmen efter 10 min och placera snabbt spenat ovanpå riset. Sätt lock på och låt vila tills servering. 

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i 1 cm stora buketter, och tärna stjälken i 1 cm stora bitar (skala vid behov).

Halvera avokado. Kärna ur och gröp ur den med en sked. Skär avokado i tunna skivor och krydda den med en nypa sesamfrön, salt och peppar.

Stek broccoli
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek broccoli och en skvätt sojasås i 3-4 min, tills broccolin börjar mjukna.

Stek räkor
5

Tillsätt räkor och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min, eller tills räkorna är genomstekta.

Tillsätt resterande sojasås och woksås, ta av stekpannan från värmen och rör om. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Rör om i spenat- och vitlöksris med en gaffel.

Lägg upp ris, räkor och broccoli på tallrikar. 

Toppa med avokado.