topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med spenatris och sojastekt broccoli

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar räk-och broccoliwok med salladslök, sesamfrön, sojasås och woksås. Vi serverar vår wok med ett vackert och matigt spenat- och vitlöksris, och skivad avokado med sesamfrön.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Sesam
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

250

Broccoli

1

Avokado

5

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2639 kJ
Fett20 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater77.9 g
varav socker15.3 g
Protein26.3 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Stek vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Tillsätt spenat
2

Skölj spenat.

Ta av kastrullen med ris från värmen efter 10 min och placera snabbt spenat ovanpå riset. Sätt lock på och låt vila tills servering. 

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i 1 cm stora buketter, och tärna stjälken i 1 cm stora bitar (skala vid behov).

Halvera avokado. Kärna ur och gröp ur den med en sked. Skär avokado i tunna skivor och krydda den med en nypa sesamfrön, salt och peppar.

Stek broccoli
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek broccoli och en skvätt sojasås i 3-4 min, tills broccolin börjar mjukna.

Stek räkor
5

Tillsätt räkor och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min, eller tills räkorna är genomstekta.

Tillsätt resterande sojasås och woksås, ta av stekpannan från värmen och rör om. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Rör om i spenat- och vitlöksris med en gaffel.

Lägg upp ris, räkor och broccoli på tallrikar. 

Toppa med avokado.