HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Räkwok
topBanner
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med spenatris och sojastekt broccoli

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar räk-och broccoliwok med salladslök, sesamfrön, sojasås och woksås. Vi serverar vår wok med ett vackert och matigt spenat- och vitlöksris, och skivad avokado med sesamfrön.

Taggar:Snabb
Allergener:SesamKräftdjurSulfiterVeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Salladslök

250 g

Broccoli

1 st

Avokado

5 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

150 g

Räkor

(InnehållerKräftdjur, SulfiterKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(InnehållerSesam, Sulfiter, Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)648 kcal
Energi (kJ)2711 kJ
Fett20.57 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater77 g
varav socker16.2 g
Protein29.3 g
Salt6.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Stek vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skölj spenat.

Ta av kastrullen med ris från värmen efter 10 min och placera snabbt spenat ovanpå riset. Sätt lock på och låt vila tills servering.

3

Skär salladslök i tunna skivor - dela upp de vita och de gröna delarna.

Skär broccoli i 1 cm stora buketter, och tärna stjälken i 1 cm stora bitar, skala den eventuellt först vid behov.

Halvera avokado. Kärna ur och gröp ur den med en sked. Skiva avokado tunt och krydda den med en nypa sesamfrön, salt och peppar.

4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek broccoli och en skvätt sojasås i 3-4 min, tills broccolin börjar mjukna.

5

Krydda räkor med en nypa salt.

Tillsätt räkor, vit salladslök och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min, eller tills räkorna är genomstekta.

Tillsätt resterande sojasås samt woksås, ta av stekpannan från värmen och rör om. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

6

Rör om i spenat- och vitlöksris med en gaffel.

Lägg upp ris och avokado på tallrikar.

Servera räkor och broccoli vid sidan av och garnera med grön salladslök.