topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med spenatris och sojastekt broccoli

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar räk-och broccoliwok med salladslök, sesamfrön, sojasås och woksås. Vi serverar vår wok med ett vackert och matigt spenat- och vitlöksris, och skivad avokado med sesamfrön.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sesam
Kräftdjur
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Salladslök

250 g

Broccoli

1 st

Avokado

5 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2738 kJ
Energi (kcal)654 kcal
Fett20.6 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater77 g
varav socker16.2 g
Protein29.3 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillsätt spenat
2

Skölj spenat. Ta av kastrullen med ris från värmen efter 10 min och placera snabbt spenat ovanpå riset. Sätt lock på och låt vila tills servering.

Förbered grönsaker
3

Skiva salladslök tunt - dela upp de vita och de gröna delarna. Skär broccoli i 1 cm buketter, och tärna stjälken i 1 cm stora bitar, skala den eventuellt först vid behov. Halvera avokado. Kärna ur och gröp ur den med en sked. Skiva avokado tunt. Krydda den med en nypa sesamfrön, salt*och peppar*.

Stek broccoli
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek broccoli och en skvätt sojasås i 3-4 min, tills broccolin börjar mjukna.

Tillsätt räkor
5

Krydda räkor med en nypa salt*. Tillsätt räkor, vit salladslök och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min, eller tills räkorna är genomstekta. Tillsätt resterande sojasås samt woksås, ta av stekpannan från värmen och rör om. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Rör om i spenat- och vitlöksris med en gaffel. Lägg upp ris och avokado på tallrikar. Servera räkor och broccoli vid sidan av och garnera med grön salladslök.