Skip to main content
Amerikanska tacos på buffaloglaserad blandfärs
Amerikanska tacos på buffaloglaserad blandfärs

Amerikanska tacos på buffaloglaserad blandfärs

med äppelsallad och vitlöksmajonnäs

Tacofredag kan man ha vilken dag som helst. Vi lägger kryddig blandfärs i amerikansk stil på varma tortillas, tillsammans med syrlig äppelsallad och krämig vitlöksmajo. Busenkelt och hur gott som helst!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Gurka

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Äpple

1 st

Citrusfrukt

20 g

Sriracha

25 g

Honung

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till kött

1 msk

Vatten till sås

½ msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4164 kJ
Energi (kcal)995 kcal
Fett57.9 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater84.1 g
varav socker27.4 g
Protein32.1 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Gör sallad
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Grovhacka gurka.

Halvera citrusfrukt.

Blanda salladsmix, gurka, äpple, en skvätt citrussaft, salt och olivolja i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

Sänk till låg värme och tillsätt rökt paprikapulver. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt sriracha, honung och ketchup, rör om och ta av stekpannan från värmen. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör sås
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda vitlök, majonnäs och vatten i en liten skål. 

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Fördela gurka- och äppelsallad på tortillas. 

Toppa med vitlöksmajonnäs och färs.