
Tacofredag kan man ha vilken dag som helst. Vi lägger kryddig blandfärs i amerikansk stil på varma tortillas, tillsammans med syrlig äppelsallad och krämig vitlöksmajo. Busenkelt och hur gott som helst!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Gurka
4 g
Rökt paprikapulver
1 st
Äpple
1 st
Citrusfrukt
20 g
Sriracha
25 g
Honung
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
½ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till kött
1 msk
Vatten till sås
½ msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Grovhacka gurka.
Halvera citrusfrukt.
Blanda salladsmix, gurka, äpple, en skvätt citrusfruitsaft, salt och olivolja i en stor skål och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Sänk till låg värme och tillsätt rökt paprikapulver. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sriracha, honung och ketchup, rör om och ta av stekpannan från värmen.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, majonnäs och vatten i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Fördela gurka- och äppelsallad på tortillas.
Toppa med vitlöksmajonnäs och färs.