Tacofredag kan man ha vilken dag som helst. Vi lägger kryddig blandfärs i amerikansk stil på varma tortillas, tillsammans med syrlig äppelsallad och krämig vitlöksmajo. Busenkelt och hur gott som helst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Gurka
4 g
Rökt paprikapulver
1 st
Äpple
1 st
Citrusfrukt
20 g
Sriracha
25 g
Honung
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
½ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till kött
1 msk
Vatten till sås
½ msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Grovhacka gurka.
Halvera citrusfrukt.
Blanda salladsmix, gurka, äpple, en skvätt citrussaft, salt och olivolja i en stor skål och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Sänk till låg värme och tillsätt rökt paprikapulver. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sriracha, honung och ketchup, rör om och ta av stekpannan från värmen.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, majonnäs och vatten i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fördela gurka- och äppelsallad på tortillas.
Toppa med vitlöksmajonnäs och färs.