Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Pizzabollar med en fyllning på tomatsås och ost blir ett perfekt snack för hungriga barn efter en lång skoldag. Vi serverar dem med morot, apelsin och citrondressing att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 portionspåse
Oregano
1 st
Apelsin
1 st
Morot
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla Selleri, Soja)
1 burk
Tomatpuré
100 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Blanda tomatpuré, hälften av oreganon, socker, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Skär pizzadeg i 10 lika stora bitar, rulla dem till bollar och rulla sen ut dem med händerna eller en kavel.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Fördela tomatsås och hälften av osten mellan degbitarna. Lämna en kant på 1 cm runt om.
Vik försiktigt ihop kanterna och nyp samman. Rulla degstyckena till bollar.
Lägg försiktigt över pizzabollarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja och strö över resterande ost och oregano.
Grädda i ugnen i 15–18 min, eller tills gyllene och genomgräddade.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och skär den i klyftor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.
Servera pizzabollar, apelsin och morot med citrondressing i en skål att doppa i.
TIPS: Frys överblivna pizzabollar och värm dem när de ska ätas.