Risotto på rostad butternutpumpa och bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto på rostad butternutpumpa och bacon

Risotto på rostad butternutpumpa och bacon

med salvia och citron

Bjud på en krämig risotto till middag! Här möts sötman i ugnsrostad butternutpumpa med sältan hos stekt bacon och vi serverar denna italienska klassiker toppad med rucolasallad och pumpakärnor.

Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Schalottenlök

150 g

Risottoris

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Salvia

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Butternutpumpa

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till risotto

6 dl

Vatten till risotto

½ tsk

Salt till risotto

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3211 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett33.8 g
varav mättat14 g
Kolhydrater90.7 g
varav socker2.7 g
Protein24.9 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.

Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta i 15–20 min, eller tills mjuk och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka salvia och schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron i klyftor.

Stek bacon
3

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och schalottenlök i 4–5 min, eller tills schalottenlök är mjuk.

Tillsätt salvia och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga risotto
4

Tillsätt ris still stekpannan och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten och kycklingbuljong och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är "al dente".

När det återstår 3 min av pumpans tillagningstid, tillsätt pumpakärnor på plåten och rosta resterande tid.

Skölj rucola.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Smaksätt risotto
5

Ta pannan med färdig risotto av värme och rör i rostad pumpa och finriven ost.

Krydda med salt och en egenrös nypa peppar.

Blanda rucola, olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med rucolasallad.

Garnera med pumpakärnor och servera med citronklyftor.